The Crazie

My photo
I'm Just nothing for U guys , But U Guys Are Everything for me~ :) Born on June 15. Single but Not available.

Status

☑Single ☐ In relationship
☑Not Available ☐ Available

I HAVE THOSE THING CALL tumblr
http://fanaticforlove.tumblr.com/

Thursday, November 17, 2011

I Just READ this , so meaningfull :)

“You have to take risks”- he said.
“We will only understand the miracle of life fully when we allow the unexpected to happen.
“Every day, God gives us the sun–and also one moment in which we have the ability to change everything that makes us unhappy.
“Every day, we try to pretend that we haven’t perceived that moment, that it doesn’t exist–that today is the same as yesterday and will be the same as tomorrow.
But if people really pay attention to their everyday lives, they will discover that magic moment.
It may arrive in the instant when we are doing something mundane, like putting our front-door key in the lock.
It may lie hidden in the quiet that follows the lunch hour or in the thousand and one things that all seem the same to us.
But that moment exists–a moment when all the power of the stars becomes a part of us and enables us to perform miracles.”

Thursday, November 10, 2011

EXAM OHHH EXAM!!!

Hahaha~ Long time i didnt open this blog... tetibe terasa nak menaip lak...
so, na wat lah sedikit posting ~


Okey, sempena exam yang nak tiba nie ~ kepada bakal calon SPM / STPM yang akan amik exam this month (sorry bahasa rojak) Good luck laH~ and sape2 yang duk struggle tuh~ take a rest and read my blog .. bkan ape ... nnt korang stdy teruk2 kot dapat teruk ... sure kecewa.... jgn lah terlalu pulon... skg nie masa utk revive blik je apa yang xtahu.... amik kertas A4 wat peta minda tentang semua chapter sbjk yang korang lemah.. contoH! :

Aku Lemah Pengajian Perniagaan, xpenah na lulus ... ini disebabkan faktor " ponteng kelas, xwat homework , and xsentuh buku." so, skg nih aku amik buku P.perniagaan. then aku salin Chepter dye. Then AKu wat lak mindmap tentang sub topic dye, then dalam sub. topic tuh aku letak je 2~ 3 note. hehehe :) then... korang amik 1 chapter..amik 1 sub. topic dalam chapter th and baca... (kalo sbjek korang matematic korang kena wat latihan tubi lah, jgn lak duk baca.. mana masuk) then lepas baca... korang tgk balik mindmap korang .. try pikir and luahkan ape yang korang faham tentang chpter tuh . kalo xtahu pape lagi.. bace lagi..
nie kira last min nyer cara study lah... dari korang xthu pape ... baik amik 1 chpter korang hafal betul2.. and kalo still ader masa lagi.. Hafal la lagi chpter lain...
bukan ape... bak kata pepatah (macam karangan lak) " jangan biar jd begini. " yang dikejar xdapat, yang digendong berkeciciran" :P hehehe~

InsyaAllah , Ader Usaha, Ader Hasilnyer. Okey ader lagi nasihat dye CHECK MY OTHER BLOG!! CLICK THIS and THIS

Okey ~ goodluck for ALL And pray for each other!! ALLAH ALWAYS BY OUR SIDE!!
ALL THE BEST !!

Thursday, October 27, 2011

Do iF YOU DARE!!!!!


Saturday, October 8, 2011

AruaROSE


PEACE04 :)
best men game nie :)

Sayang aku tahu :)

Sayang aku tahu
Kita tak banyak bicara
Kau jauh di sana
Ku menyimpan tanya
Sayang aku tahu
Kita tak banyak bertemu
Namun hanya kamu
Yang ada di hati

Sayang aku mau
Jangan pernah kau meragu
Walau aku jauh
Hatiku untukmu
Jangan sampai kau lukai hatiku
Aku resah lalui waktu tanpamu
Jangan sampai kau ragukan cintaku
Aku takkan membuatmu terluka
Jangan ragu.. percayalah..

HEHE :)

Tuesday, September 27, 2011

Lately.....

Assalamualaikum ...
Dah lame aku xmenterjah blog aku nie...
So, korang yg struggle na amik SPM and STPM mesti la tao kenapa kan...
Exam week :) Trail kan.. dah lepas~ korang mesti happy dengan result korang yang Hebat ..
A's je dalam result tuhh...
penuh dgn senyuman..
Tapi aku... Aaaaa~
Bersusuh dengan B , C , dan Seketul F ....
memang xdiduga..
dengan Usaha aku~ Aku deserve la dapat result mcm tuh~ orang lain study
berhari dan hari... aku esok na exam .. mlm tuh je study.. but bkn lama pun menselak2 .cukup sejam dah stop.. bajek semua da tahu.. (puiii)
Then esok jawab.. bkan jawab pun aku tdo je~ abis banjir kertas jawapan aku~
haiss~ malu2~ tapi ape bley buat ... men game , sampai kepagi ~ sblm tdo sdy skit..
ape nadapat~
Huhuhuhu~ tapi xpe lah~ Kite kene amik pengajaran.
nasib baik bukan REaL EXAM lagi... kene sedar laH~ WAKE UP!!! ADAM!!
That my word everyday .. tapi still xder smangat yang penuh.. aku xtahu la kenapa..
nak kata buku xder , berlambak gak buku latihan dan rujukan aku ader..
Aku pun xpaham... mybe aku leka ... terlalu mengejar duniawi sampai lupa yg aku nie ader dunia akhirat.. lupa aku ader masa depan.. lupa aku ader banyak lagi masa kat depan..
takan aku dapat hidup dengan saraan family aku sampai aku mati... tutap tutap aku mesti akan ader Keluarga sediri..
haiizzz.. .
So... xbanyak aku boley cakap.. lately pun orang yang aku sayang byk yg xsihat.. mak aku kene penyakit , anak sedara aku pun , dan seorang yang aku sayang... tapi Alhamdulilah la~ semua da beransur sihat.. So, now time aku lak kene berkorban untuk family aku, for my future and them :) aku xnak jadi orang yang x berguna :) so, c'mon and Start This new journey :) Take my hand and Fly with me :)

jangan jadi seperti saya..  aaa~

Heeheee~ Chow~

Tuesday, September 13, 2011

Sorry ;)

i really miss at her :)

Sunday, September 11, 2011

it Remind me when i was a kid :)



WHen I first saw this Video, remind me few years ago ~ when i still my mom lil baby :)
I kinda respect this guy who take a good care of his MOM , even those he a big guy ,
but still he show good manner to us, the most best part of it ,when he ride his bike , kinda cute :) hehehe~
THen when he going to sleep with his MOM , darn~ i feel like wanna going be a kid again :) sleep with my mom , have a hug :) so lovely :) but NOW ... im a grow up guys whose getting married :)  i want to stop for a second
say it straight from my heart
life is a lesson from the day you're born
to the day we depart.
family is the most important thing
so hold them near
life is too short to live it in fear.
be positive , helpful,kind , courteous
Stress is of the Devil.
stay calm , never furious.
such thing are't important, They cannot impress.
How many people you Bless.
is how you trully messure success.

good morning blogger :)

Monday, August 15, 2011

Aku Mau cintai kekurangan mu :)

Hee~Bertemu kembali ya :)
hee~ disaat begini ~ Trial STPM kian menjelma , membuat ku gugup ,
Xsanggup aku menghadapi kegelapan masa depan ku ,
Btw... ader satu lagu yg aku terjumpa mase terjah blog cikgu aku tadi~ macam kene dengan hati nyilu aku nh~

nih lirik dye -

Artist : Once
Lirik Lagu : Once - Aku Mau

Once - Aku Mau 

Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk masa lalu


Nie video lagu dye :)


lagu nie dedicate untuk my mucuk :) 

Sunday, August 7, 2011

Farewell Summer ROMANCE!

yeah~ lame xUPdateD *mcm ader reader je~ :P

okey kalau kat negara orang len summer baru je abis a.k.a Musim panas.
So, farewell summer,
Skg time musim ape ark??? summer , bunga , luruh ->winter
so, musim BUNGA , so, welcome Flower~ waa~ time nie kalau g hOney MooN ngan Isteri tercinta kat paris ke korea ke nih cantik nih~ Bunga banyak~ waa~AAA~
sebenarnya aku xder pape na crita pun~ cuma bosan jer~ caIIT~~ merapu je lAhhH~
STPM AKU DAH NAK DEKAT , TrAIL JUST AROUND THE CONAAA JEEE~
Astagfirullah~ aku duk men lagi~
Wish me LucK~ pRay TO ALLAH for giving SOme successful in my education ~ xdapat 4 FLAT, dapat further Oversea ke USM ke Jd laH~ Then Buley lA kiter G Paris bersama Isteri Tercinta :) bhahaha~

Dialog with HEart


Heart : STOP DREAMING ADAM!
Me: Why?? Dreaming is ways to became successful whaT???
Heart: yeaH!! but with work !! Not lying on bed and blogging like YOU !! 
Me: DarN~ YOu just too look into mE~ How can i wanna Cheat to you :(    Sheep!!

Okey ~ that all for da daY~ daa~ Assalamualaikum and Goodnite Blogger!!

Thursday, August 4, 2011

Bila Bosan Di tengah malam RAmaDhaN :)

AAAA~ TOTALLY BORED ,
Eh~ mcm ne boley On9??
Sepatutnyer aku selalu bersilaturrahim sebelum tido~ But mlm nih xsempaT :)
So, i use the extra credit for On9 jup~ :) hee~
Bulan RAmaDhan ,
Indah giler, Ditambah dengan Rahmat Hujan , for sure laH tido adalah perkara yang terbaik kan :)
AKu pun Ingat nak tdo la jugak~ but aku rasa something x complete lagi~ aku selalunya membuat rutin2 yang sama setiap hari, disebabkan rutin nih la aku xbrape belajar~ sebab belajar bukan salah satu rutin aku ~ :D
BUt entah laH~ Kosong giler lak mlm nh~ hanya mampu keluar jup beli pensel warna and pencuci muka je~ bhahaha~ so, time to sleep lah~ aku skg jarang giler on9 doe~ disebabkan Broadband aku dipotong kerena aku xder WANG untuk membayarnya and xbelajar . sebab asyik on9 jer~ ader gak r RAHMAT dye~ ALHAMDULILAH~  Okey saudara and saudari~ SAyonara and Good night~ :)

Tuesday, July 26, 2011

Aku ingin engkau di...

...disini bersamaku ...



Aku ingin engkau slalu,
hadir dan temani aku ,
bagai lirik Ungu ,Tercipta untukku,

haizz... hidup ...
takda erti kesenangan dalam hidup ini ,
sedangkan makan pun kene suap masuk mulut,

sekarang ...
aku diambang perperiksaan ,
boleh dianggap sebagai peperangan,
peperangan yang menentukan sebahagian masa depan aku,
aku telah berjanji dengan diri aku, untuk lakukan yang terbaik untuk peperiksaan ini,
karena aku mempunyai cita dan cita.

aku tidak sanggup korbankan usahaku ini,
walaupun hanya setitik peluh ,
tapi betapa keringat untuk aku menitiskanya.
tiada kejayaan tanpa usaha,
selalu ku doa agar dapat ku mengasah ,
mengasah pedang yang bakal ku guna ,
diperang ilmu dikemudian hari.

Assalamualaikum .

Okey , next~ totaly aku tgh rindu dia~ wish dye ader kat sebelah teman aku , :)

Monday, July 18, 2011

Assalamualaikum~

Ladies and followers ~
Aku lately xbley on9 la~ bb aku dah kena potong ~ sbab aku malas blajar~ bhahah~ result pun teruk~ 2fail bai~ 2B 2C- acococo~
So, nie pun aku amik kesempatan on9  gna simcard aku~ rm3 untuk 2 jaM~ so, aku kena la hargai masa aku nih~ :')
Nothing much to say follower ~ byk kerja aku tergendala :) sorry :) *mcm ader reader jer~ :P

Monday, July 11, 2011

cerita tak bermakna :P

SUN HALO :) Benda nie dah lama jadi~ tp aku baru jumpa gambar nh ~ hehehe~
Subhanallah, sangat cantik dan HENSEM .. ops ~
hari nie kinda okey lah~ aku rasexla bosan tp still rasa kosong~ entah la~ RIndu pun ader.. caiITT~
btw aku sbnarnya xnak pun taip2~ aku egt na upload gambar-gambar je~ tp xpe lah~ bg mukadimah skit~



hahaha~ bajek macho laH~ puii~ aku lepak2 mcm nh je la~ selekeh~ aku xpandai sgt dressUP dressup nh ~ aku lebeh ske gaya yang slumber yaya~ :) 
Okey ~ ramai orang kata aku main gym biler tgk gambar nh~ aku xder r men gym ke apa~ cuma time nh aku lebeh kepada hard training~ and Free Style~ Aku sangat sayang FS nie~ dye wat aku kurang takut and confidence ~bhahaha~ I LOVE YOU FS(free style)*ader double meaning ea?
okey~

aku ader 1 gambar lagi tao~ tapi aku cari xjmpe la pulok~ gambar tu lagi nmpak aku gemuk~ hahaha~ tp skg dah kurus teruk~

mcm nh HAH~
kurus keding kaN~ caitt~ insya Allah lepas raya nie aku try bg gemuk badan aku balik~ heee~ skg aku da makin aktif untuk senaman balik~ sebab dulu ~ boley kata , badminton , futsal, bola, Freestyle, Parkour , martial Art , tiap-tiap hari aku men la~ but after aku BACK TO SCHOOL nie aku da syg slow untuk benda2 mcm th~ haiiizzz~
xpe la~ muda lagi~ btw mmbe aku sorang nie ader bercita2 nak kawin awal~ hahahaha~ dye nak kawin umur 26 ~ hahaha~ tp aku cakap aku lagi awal la~ 25 tahun~ ikut sunah~ :) heee~ bukan gatal tapi cita-cita. :) okey mmbe aku suro aku gunting rambut dye lak tgh2 hari nie~ caiiTT~

Sunday, July 10, 2011

Hari yang sunyi.

Silence since i woke Up this morning~
I just sleep in few hour, 6.30am till 8.++ am.
I'm not sleepy but I feels bored.
Then only can make me smile and feel company is with HER
but its complicated ,
We are special ,
not like u guys ,
WE ARE WEIRD , SPECIAL, SWEET AND CRAZY PARTNER :) hee~

Saturday, July 9, 2011

Hari yang BErtuaH~ *bertuahla sgt~

Okey~ aku rase hari nie mcm best pada permulaanyer~ :P
but its end after the afternoon~ firstly program dah xjd~ aku nak singgah kat skolah da xdapat~ ohhh~ xpe Alhamdulilah~
Hahaha~ then aku balik rumah aku tdo ~ egt na bgn dalam kul 2~ 3 pm solat Zohor~ then perrhhh~ bgun kul 5++ Astagfirullah~ terpaksa Qa'dO Zohor, But Alhamdulilah aku dapat jgk solat, then aku nak cari cacing ~ egt na g mancing la mlm nie~ okey~ fine ~ amik cangkul g blakang rumah cangkul nyer cangkul dapat dua ~ 3 ekor~ padahal dah lebeh 20kali aku cangkul tanah~ xpe~ Alhamdulilah~ dapat jgk~ okey fine tukar pot cangkuL~ then mcm ner ~ aku g blakang tandas extra aku yang kat blakang~ NAHHH~ p cangkul paip air~ bersembur air~ Alhamdulilah~ cangkul paip je~ kalau cangkul kaki xbersembur darah ~
haha~ then punya cuak~ aku g cari kedai hardware nak beli paip~ okey~ kat kamunting nyer kedai dah tutup~ cz da hampir magrib da pun~ g r jauh skit kat Masjid kamunting ~ Alhamdulilah~ bukak~ okey dengan TOP SPEED moto aku 110km/J aku pulang ~ NAHHHH~ bruuerrrr bueeerrRR~ minyak MOTO PLAK ABISSS~ Alhamdulilah~ nasib minyak moto abis~ Bukan accident ~ Then nasib baik kawan2 aku BAGUS2 ~ call2 xsampai 10min derang sampai bawak minyaK~ hehehe ~ THANK ALLAH Aku dapat muhasabah diri~ papepun semua ada hikmah~ :)
Btw~ we all weak and Imperfect ~ so, papepun Syukur je ~ ape yang terjadi semua ada hikmaH~ kalau orang buta ke pekak ke ~ derang dah kurang dosa~ yang buta xdapat tgk maksiat , yang pekak xdapat dengar fitnah aku mengumpat~ orang yang sakit kita Allah sayang sebab setiap kesakitan menghapuskan dosa~ so, Semua yang kita dapat baik atau buruk semua ada HIKMAH dye~ so, InsyaAllah ~ sesiapa yang dapat result kemaruk xder A or byk FAil ke~ semua Ada hikmah~ kawan aku yang BODOH fail SPM ape pun dapat gak kerja~ siap ada kereta~ aku yang belajar nie xda pape pun~ Rezeki bkn kat 1 tempat je~ okey lah~ aku nak g smbung cari cacing ~ sebab petang td aku xsempat~ okey bye~ :)

Thursday, July 7, 2011

I just wanna Be with her.

LOve <3 everyone has this feeling ,
The Special expression that Human have,
The gift By ALLAH.
And All i want is to be with HER,
Why people keep making  Rumors and bother us?
All i want is happiness and smile.
why people keep bother us ??
All we want is be together :)
THat all . and we didnt care about you guys ,
Why care about us??
hehehehehe ~
Nothing to UPDATE ~ crazy talk only : P
dadada~ caiit~

Saturday, July 2, 2011

Hari Lari 1 Malaysia. Kat skolah aku pun ader !!

 The START~ nie time mula2 start la~ aku bru lepas balik mancing~
so, aku kinda Blurry then aku jd over Xcited la~ caIII~ hahaha~
 Bak kata orang Ramai~ Aku Legend *aku yg cakap ader laH~  tapi fasha lagi legend~ lari siap ader sUN glasses doe~
 NIe budak-budak yang aku slalu kacau~ derang nie Comel hahahah~ yg peluk tubuh tu name dye mcm nickname aku kat rumaH~ Adam jugak~ so, mcm lawak la~ biler orang panggil dye aku pun pandang jgk~ hahaha~
 NIe Anuar~ ANak BuaH Adam Hafiz ~ bhahaha~ derang nie gila2~ nama team futsal pun "RAKUS" memang rakus la pun~ CAIITTT~
oKey~ at the end ~ aku masuk tarik tali~ hehehe~ aku slalu xmasuk benda2 sukan kat skolah nie~ cz aku malu skit~ tp sebab atas permintaan ramai~ aku masuk la~ Legend~ masuk InsyaAllah la menang~ so, kitorang masuk Akhir~ lawan masa hari sukan nnt~ nak~ melecet ketiak aku~ nasib xtercabut bulu ketiak ~ hehehee~

So, aku nyer conclusion , memang TERBAIK lah ~ even kitorang xlari kat padang esplanet TEPENg tu~ kitorang still enjoy kat skolah sendiri~ YEAH~ + dapat 17 markah untuk korikulum~ and Bersama orang Tersayang :)  COmel dye hari nie ~ camera penuh gambar dye je~ ahaks~ :)
okey then , malas na tulis panjang2 ~ lenguh badan xabis lagi :) ~
daaa~

Wednesday, June 29, 2011

Hari yang PENUH nasihat, Untung lah aku :)

Okey~ hari nie aku macam NOT IN MOOD TO STUDY, aku xpergi sekolah time P&P , tapi aku g main FUTSAl waktu petang , So, Many people didnt like it ~ BUT i do like it ~ So, Hari nie penuh lah aku terisi dengan ceramah-ceramah dari penceramah bebas iaitu MOM , DAD , And Fiance :P hahaha . Tapi aku suke , cz its make me feel that they care to me ~
and i glad to hear that .
So, i motivate my self and find ways to be the person who people call "RAJIN" and I found THIS.

Jika kamu tidak ada mood mengerjakan PR, padahal esok harus udah dinilai, hindari dulu aktifitas kesenanganmu. Semisal tutup akun FB, matikan PS, hindari sementara chanel TV favoritmu, kalau perlu matikan HP. Dekatkan dirimu dengan kewajiban sembari memutar music kesukaan kamu, semisal mengemas buku, melihat gambar – gamabar lucu di cover buku PR. Ujung – ujungnya kerjakan PR deh..hehe
2. Beruntunglah jika kamu punya orangtua “cerewet” dengan nasehat baiknya yang berulag – ulang. Coba kalau orangtuamu membiarkan kamu semau- maunya, sejadi – jadinya. Ga’ kebayang deh apa yang akan terjadi dengan kepribadianmu. Jadi kalau orangtuamu ngingatin untuk belajar, sedang kamu pas asik main PS atau nonton acara TV favorit tidak perlu bête berlebihan. Percaya deh, tidak ada nasehat baik yang akan kamu sesali. Semua demi kesuksesan kamu.
3. Apakah kamu merasa anak kurang pintar? Tidak pernah juara kelas? Belajar berjam – jam tidak juga menghasilkan nilai ulangan bagus sehingga sering membuat kamu frustasi?. Jika iya, berarti ada yang salah dengan cara belajar kamu. Ingat rajin belajar bukan berarti kemana- mana selalu pegang buku, seakan ingin menunjukkan ke orang lain bahwa kamu memang anak rajin. Tetapi kamu harus tahu pada materi apa mestinya kamu perlu pelajari lebih dalam. Ingat, kamu makhluk social yang tetap perlu oranglain. Jadi, jangan segan untuk bertanya pada Ibu/Bpk guru atau teman yang ramah(sy ada) dalam berbagi pengetahuan.
Selebihnya, sifat rajin yang kamu punya sangat dipengaruhi semangatmu meraih cita – cita dan kemampuanmu menjauhi hal – hal buruk yang dapat menjauhkan kamu dari keberhasilan. Selamat belajar dan melawan rasa malas
-http://saifulghozi.com/recent-news/membangun-semangat-rajin-belajar.html


So, I'm going to study tonight !!! THank for Advising me LOVER. *parent included :)
And My sweetheart pun da malas na layan saye , dye off FB, so, nothing to do accept STUDY, sebab itu yang perlu dibuat pelajar RITE~ so, goodnite and lets RIDE :)
Assalamualaikum.

P/s: thank you

Monday, June 27, 2011

Tetibe Aku Rindu :)

Hehehe~ just a song . Tell you :)

Hahaha~ thank for the cloud9 .. :) <3

Sunday, June 26, 2011

seriusly .

Hari nie kinda Bored :(
Its start with the call from my lover, (this the only the HAPPY part )
then woke uP , take a bath ,pray, facebook(its happy when she ONLINE).
Then FAcebook became bored(she offline)
And now im Blogging :| (no feeling)
So, Now After i pray Asar i think i going to take some fresh air at the usual place like everyday,( KINDA BORing ,,, i wish i can go with HER)
haaaaaaaaaaaa~ What should i do ea??

Edit some pic :) and look at old photo :)

This some memories :)
LETS see :

Heh?? Do you have strength like THIS BOY? even those he might look like strong , BUT he is childish and love to cry . @_@ am i cute?? :P
Okey next :



He is Crazy RITE , Doing thing that people wont do. But He is kinda cool while with HER,
and sometime he is annoying. NVM. This is when crazy people meet the craziness.
Okey NExt:
  THis Is NAzrin A.k.a MAT ROCK just back here FROM Syria . I know WAR is happen at there , But no need to show la that you are soldier :P hehehe~ and beside HIM is ME, The guys who think he masculine enough :P but HE DOES :) bhahhaha~

Okey Next: THis is my FAV game :) TEKKEN i kinda no so PRO but still can WIN laH :P
 NOT MUCH ~ 10 WIN only :)

OKey NEXT : This is when NoBody At HOME and we make it WILD~ :)
This is My House and there is MAT ROCK, I'm not rich and only live at the villages.
Okey . there number in the picture rite ?

Number 1 : where the place i use to sit while i call her :)
Number 2: there a window rite? there is my bedroom window, so there was my bedroom la.
Number 3: My hand phone :P

okey there is some picture at the parties :)

 Always IN GREEN :)
 there is my garage :) so UGLY rite :) and the guys in there also :P hahaha~ sorry adan .
btw this old picture , now its clean where i do my research at there :) (poyo , menjahanam barang ada la)
 This is the food, look like taste (cit , tak lalu aku)
There ME, its not complete when no barbeque song at the barbeque rite , :)
  OKey next and the last picture :) my father already tell me to PRAY :)
Okey, GREEN Lantern Again and His sidekick Mr Rabbit At the pocket, and only Left THE picture of Mr. Rabbit friends at my backpack Mr bunny who have injuries because being killed by a girl at the School field in a few month ago. :'(

BTW this the pic that i take before going to langkawi this earlier years holidays :)
Okey. Time to backoff now ~ see you guys soon. its fun to write this blog actually , it remember me some memories :)
Assalamualaikum . chow dulu doe~ :) 

Saturday, June 25, 2011

Thank for The LOve :P

Hehehe~

I just read 1 blog that my syg gave me this evening,
And i found out that she get a rough in a relationship , Just like me ,
And i just read THis Song Its so meaningful to me and mybe at her to.

The song : Bicara Cinta Arianna
Bermula dengan senyuman
Bicara mesra
Ku sangka kawan
Rupanya cinta


Ku sedar dunia
Kita berbeza
Tapi kau sedia
Terima segala



c/o

Kutulis namamu di langit tinggi
Awan berarak menyapu pergi
Kutulis namamu di pasir pantai
Laut menghempas membawa pergi
Lalu kutulis di dalam hati
Semoga ia kekal abadi

Tuhan tolonglah
Restui cinta
Untuk kami
Kekal bahagia .

YEAH~ And I found Out That my word " I LOVE YOU SAYANG" can make My Sayang GOING Crazy , And i want her to be Crazy now~ :P I LOVE YOU SAYANG ( F,S) hehehe~ :D

KELUAR NGAN KEZEN AKU SEMALAM!!

HAHAHA DERANG BELANJA AKU KFC~ TAPI SEBENARNYA AKU NAK TGK WAYANG~ TP DISEBABKAN CERITA GREEN LANTERN TUH AKU DAH TGK~ SO, BAIK AKU SURO DYE BELANJA MAKAN :) HEHEHE~

Friday, June 24, 2011

Feels Alone by Adam Hafiz

Hmmmm....
days feel like something difference ,
i feel like empty.
something missing in my life ,
I cant figure it out.
And its make me feels sad for no reason,
I'm a guy who love to cry,
but the tears always hide,
cz i'm a man.
But deep inside..... :( SAD . not sad actually, but feel like down.
I think i miss,
miss the time before ,
me and the fallen ANGEL ,
Together,
Talking every nite,
Laughing , smile , sad together.
But now, here I'm ,alone,
in this small world,
Waiting for the ...
And I hope its gonna be like YESTERDAY.
And Everything is gonna be just fine :)
Rite Angel?


Short text By HR.



Wednesday, June 22, 2011

Heee~ Tanpa diduga. dah 5 bulan berlalu.

  • Assalamualaikum
    Hai adam.hehe, adam kenape ta letak name adam je.kn sedap.adam kn penghulu sgala nabi.



    1st comment dari dye untuk aku. :) pada 7 feb 2011. 




    Okey2.. ill chg for U~ (BTW.. im not good enough to have the name)
                                                                      February 7




    Disinilah titip permulaanya. :) and
    sekarang dah 22 June 2011 . 


    :)

Tuesday, June 21, 2011

Forever

Dont worry we can through this together :D I have faith on you. Coz i heart You :)

Thursday, June 16, 2011

15 JUNE 2011

Perkhhh~ MEMANG BEST ~ TIDAK AKU JANGKAKAN~ PERISTIWA INI BERLAKU, SEMEMANGNYA SEPERTI ADA SESUATU YANG BERMAIN DIFIKIRAN,

HAHA , SUre laH menyiraP~ giler doe~ aku pun xsedar~ aku pergi makan kat PASEMBOR KADER , TP Aku Tgh GAYUT kat dalam kete~ bese la ~ call Free ~ mesti call Isteri ~ Bhahaha~ THen da nak dekat Midnite~ aku pun G je laH lepak baliK~ then derang pun dah abis makan ~ Trus laH kitorang g lepak kat LAKE~ Hehehe~ LEpak nyer LEpak~ aku pUn xsedar~ tetibe je TEPUNG hinggap kat kapla aku~ PErHH , BERDEBU doe~
Tuh xpe lagi la~ aku pun ingat la~ okey ~ tepung je , bley kibas2 then bersih la~ TUP>>>TUP~~~~ NAAAHhh Hinggap pulak telur dipipi~ NAHHH~ dye baling telur mcm bola besbol der~ nasib baek POK CIK menangkis~ kene cebeh2 je~ lau x~ leBAM~
Then SebiJIK laGI NAAA~ hinggap KAt Betul2 Atas pale~ xder sipi2 nyer~ naaa~

Then , Membe aku yang bufday sama ngan aku~ CIiiTTT dya mAo lari der~ , MAna Mao lari deeeerrr~ semua sinie lari 100m 5.0 saat je~ xbley g jauH~ naa~ WAN kejar macam
motor drag tuH~ pakai TX , skali ader APek mAbuk der meh kacau~ ader lak Nak langgar dye~ XFree makan PENENDANG~ Huhh~ LAyAN ,"LU MABUK KA!!!!" (ayat wan sebelum melepaskan tendangan yg xbrapa maut, APEK tu gelak je masa kena tendang )

HAHa~ pastu FIA kena la ~ naaa TEpUnG 2KG bersama sebiji telur, untuk dijadikan KEN hari jadinya tetapi dikepala~ naaa~

HUHUHUHU~ so, da settel semua~ TIME TO SNAP LA~ nie dye~

 BAJEK COMEL LA TUH~ WEK!!!!
 NIe FIA~ KEMBAR AKU~ kitorang membe2 banyak ader kembar ~ Arip ngan de'note pun lahir skali jgk~ hehehehe~ tu la semua kepala GILA~ YEAH!!!!


PAPE pun~ THANK YOU FOR The supporter and SEORANG GADIS YANG BERDOA untuk aku DI PRank KAN~ I LOVE YOU~ HEHEHE~

PAPE pun ~ Im 20th year OLD DUDE!! mak aku cakap boley menikah dah~ tapi cari duit sendiri ~ hahahaha~ Tunggu JUP leeee~ kawe nak skoloh dulu~ pas nie kawe kawen lee~
hehehe~ Assalamualaikum~

Tuesday, June 14, 2011

15 june 1991 till 15 JUNE 2011

Alhamdulilah kepada ALLAH,
Sekarang Aku dah berUMUR 20 TAHUN,
And aku harap aku dapat menjadi seorang yang berguna kepada , ALLAH , PARENT and FAMILY  , FRIENDS, and THE MOST IMPORTANT to my LOVER. <3

Aku bersyukur , sebab selama aku lahir hingga sekarang, Pahit manis kehidupan aku sentiasa ada hikmah dya dan Mendapat pertolongan dari Allah .

AKu ingin berterima kasih kepada rakan-rakan juga kerana banyak membantu aku dikala duka dan susah masa dulu-dulu dan sekarang, sanggup melayan karenah aku ini. hehe :P aku tau aku jahat :P

THen terima kasih juga kepada LOVER aku , yang selalu memberi semangat kat aku , dikata aku give UP , dan sakit or pape lah~ DAn juga semasa aku bosan, sanggup dye melayan cerita2 karut aku dan dye juga selalu bagi BEDTIMESTORY kat aku sebelum aku tdo. :) Thank for wishing me and some bithday song :) I love ur Angel Voice :)

Then To my parent yang sanggup menerima dan membela aku dari aku lahir hingga lah Besar dan COMEL begini :P bhahhaa~ (comel kan? )
Xder cara untuk aku balas jasa mereka, kerana jasanya begitu besar dan aku xmampu nak balas sebab bergitu mahal dan bernilai jasa mereka.

So, dengan USIA yang semakin meningkat ini , aku akan berusaha untuk menjadi Insan yang lebih beriman , bertakwa dan taat kepada perintah Allah.
Setiap manusia melakukan kesalahan, tetapi Allah tidak pernah berhenti memaafkanya.
Aku syukur kepada Allah sekali lagi kerana LAHIR berAgama ISLAM, AGAMA YANG 1 , yang wajib aku ikut.

So, aku sudahi dengan Assalamualaikum WTB, DAn selamat beramal. dan selamat HARI JADI KE DUAPULUH UNTUK DIRI SENDIRI :) . chow~

More Than Words

Saying I Love You
Is Not The Words
I Want To Hear From You
It's Not That I Want You
Not To Say
But If You Only Knew
How Easy
It Would Be To
Show Me How You Feel
More Than Words
Is All You Have To Do
To Make It Real
Then You Wouldn't
Have To Say
That You Love Me
Cos I'd Already Know

What Would You Do
If My Heart Was Torn In Two
More Than Words To Show You Feel
That Your Love For Me Is Real
What Would You Say
If I Took Those Words Away
Then You Couldn't Make Things New
Just By Saying I Love You

It S More Than Words
It S More Than What You Say
It S The Things You Do
Oh Yeah
It S More Than Words
It S More Than What You Say
It S The Things You Do
Oh Yeah

Now That I've Tried To
Talk To You
And Make You Understand
All You Have To Do
Is Close Your Eyes
And Just Reach Out Your Hands

And Touch Me
Hold Me Close
Don't Ever Let Me Go
More Than Words
Is All I Ever
Needed You To Show
Then You Wouldn't Have To Say
That You Love Me
Cos I'd Already Know

What Would You Do
If My Heart Was Torn In Two
More Than Words To Show You Feel
That Your Love For Me Is Real
What Would You Say If I Took Those Words Away
Then You Couldn't Make Things New
Just By Saying I Love You

Monday, June 13, 2011

everytime i miss you ,
all i want is you ,
For what i done is for you,
i just wanna be with you,

Bhahaha~ mood rindu :) biasa lah.
xmacam korang , nak jumpa ISTERI or SPECIAL FRIENDS korang call je terus boley date.. hahahaa~ aku lain laH~ jaUH Dimata~ tp dekat je kat hati *perHHH~mcm Casanova*
Xder lah~ JOKE!! aku bosan laK~ nakwat HW smangat kurang~ ADer2 lah~ tp dye xsihat :'(  huhu ~xp xpe~ aku akan cuba gak wat jupg~ hehehe~ bak kata teacher aku tadi~ UR FUTURE IS IN YOUR HAND~ hahaha~ THEN aku pun tengok tangan Aku~ THEN AKU BERDOA ~"Ya Allah , Berilah kejayaan kepada hamba-Mu ini" *ayat dah edit* MENYIRAP JE dye~ hahaha~  yer lah~ aku malas~ mesti la ckgu complain~ PAndai , PAndai dah, cuma malas je~ kalo tukar je malas tu jadi rajin~ surelah jadi PROF.NOR HAFIZ haha ~ (BeRANGAN je MAMPU) hahaha~

BTW~ aku macam da semangat da skit nie~ so, aku kena bg tanK perut aku full dulu ~ Then kita WAT HOMEWORK!!!!!

                           CAYALAH ADAM (suara dari tukang soraK)


HEhehe~ BTW TO MY BELOVED!! THIS IS FOR YOU! *terjumpa lak pic nie~ mcm sweet je~~ :)

Sunday, June 12, 2011

Ololoh~

Okey,
Sebenarnya aku xnak taip blog hari nie ~ cz aku xder pape nak cerita~
Tapi ader lah satu budak comel th suro aku update blog~ myb sebab dye penat kemas bilik kot~ then nak layan karenah mamat nie lagi ?
bhahaha~ apekan daya......

enough with the entry,
mmg xder pape aku nak update,
BTW, ESOK kan SEKOLAH (APE JADAH NIE)
aku tak tahu lah~ rase mcm xcited ke resah ke nak g skul esok~ mmg lah aku xder wat HW pun~ ader cikit je~
hahaha ~ yer lah~ next 3 DAYS akunyer BIRTHDAY!! A.K.A 15 JUNE 2011, HARI yang BARAKAH nie ader 1 movie keluar kat cinema , CITER GREEN LANTERN~ AKU NIE KIPAS SUSAH MATI GREEN LANTERN, SO, aku rasa terharu lah ~ citer dye ada bersamaan dihari jadi aku~ PERKH!!!!!!
SO, SAVE ALL UR MONEY TO TREAT ME AND BUY ME SOME GIFT FOR MY 20th BIRTHDAY!! OKEY!! SO, SAYANG~ JGN LA MARAH BIE IF BIE CALL SAYANG XHENTI HENTI NNT ~ SEBAB MUNGKIN DAPAT PANGGILAN PERCUMA KOT :P bhahaha~
*XBLEY BLAH!!

SS4'You [ Secret Song For You]

You were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby-cause
that wasn't what i meant to do.

Friday, June 10, 2011

15.06.2011

nak Updated Tp xjd~ :P
Tunggu tarikh dye~ 5 more days~

Thursday, June 9, 2011

Cradle :) *i just donno how it call those "buaian kat taman tuh"

Haha~ Girl swing ride Those Cradle~
NOt All Lah~ hehe~ certain2  je~  But its look so sweet ~ tell you~ when i saw it~ i just wanna HUG it ~ FOr Sure I'll HUG if She is my WIFE :) hehe~


Monday, June 6, 2011

I'm who I'm

6 JUNE 2011,
The Bored DAYS,
Without The Voice  And Laugh,
Day feels so empty,
So, this eve i gonna need to call her :)
tell her to save me from this bored life.

Sunday, June 5, 2011

How Hard it can Be?

its like everything ,
Time passing by,
I just scare, 
Scare to be ALone, 

That Me,
But For YOu, 
I knew Its hard,
I cant read ur mind, 
I can feel what you feels,
I just can try too,
What would i want to is,
To see you,
Like Yesterday, 
Like before,
Laughing ,Smiling and Happy,

I want do all the thing that make you feel like that ,
But Im weak , know nothing,
If can,
If can, 
i gonna take you to never-land ,
like peterpan, 
live freely ,
Flying like an angel,
Just few year more for me,
And i'll take you into my journey .
lets marry :)

Bila jejaka Memakai Glasses :)

 Time Zaman Dulu2~












nie time last year~ past pale kene botak~ :)

nie baru2 nie~ hangout ngan JoyaH~ kat mc'd
 nie dah berkurun lama~ tah biler~


 nie Hari nie ,Baru lepas CAll my sayang~ Nak g beli LunCH


nie last year kot~ kat POPULAR~ hehe~


nie kat Ts~ jedai ape taH~







NIe mase KAt U~ nampak X pale Membe Aku~ hehehe~  Rambut puN macam penaT~ ner la AweK naK~ :) *Baju AKu Yang tgh pAkai Tu Ilang doE~ RADIOACTIVE TUU~ 
P/s:27/10/2009~ haha~ skg 4/06/2011~ 3 years doe~



HAha~  nie laH~ gambar jejaka Biler pakai glasses~ lain jenis lain la MUKE aku dapaT~ :) 

kay da~ assalamualaikuM~ PEACE (^_^)V






★Kau Bagai Bintang★

BintAng,

Kau Bagai Lampu yang menyuluh kegelapan malam

Menemaniku dalam keangkuhan malam yang gelap

Membunuh kegelapan malam.

Bintang,

Kau Bagai musik yang memecah kesunyian ,

Menghibur diriku dalam kesunyian malam yang suram

Meriuhkan kepahitan malam.

Bintang ,

Kau Bagaikan penyembuh yang mengubati keperitan malam

Megubatiku dikala luka dimala...

create by ADAM a.k.a pencinta BINTANG


Popular Posts